ST Support Engineer

Help je ons technisch team graag met technische vragen en uitdagingen? Ben je bereid om die extra mijl te gaan voor een goede service gericht aan onze klanten? Shipping Technology is op zoek naar een Support Engineer die wil bijdragen aan de uitbreiding van ons productaanbod en marktaandeel binnen de scheepvaartindustrie.

In deze veelzijdige rol ben je verantwoordelijk voor het totale installatietraject van onze hardware en het bewaken van de juiste werking van onze hardware en applicaties aan boord van schepen. Ook, draag je de zorg voor het koppelen van de hardware op ons Cloud platform. Voorafgaand aan de installatie beoordeel je de aansluitbaarheid van de schepen, selecteer je de juiste installatiepartner en bewaak je het installatieproces. Naast het installatieproces ben je de technische vraagbaak voor installatiepartners, collega’s en klanten als het gaat om hardware. 

Wat ontwikkelt Shipping Technology en waarvoor? 

Met de door ons verzamelde data ontwikkelen we AI-softwareapplicaties die de bemanning, en scheepseigenaren helpt bij hun besluitvorming. Data die nog nooit eerder is gebruikt. Efficiënt gebruik van data helpt de maritieme sector veiliger, duurzamer, efficiënter en betrouwbaarder te maken. We zijn vastbesloten om in deze markt de initiatiefnemer te zijn op het gebied van veilig-, duurzaam- en efficiënt autonoom varen. En we zijn goed op weg! Een van onze testschepen vaart al 90 procent van haar reistijd autonoom. Naast alle producten die op dit moment worden ontwikkeld, is de ultieme toepassing voor Shipping Technology een systeem dat een schip op een veilige en betrouwbare manier kan besturen, zoals bijvoorbeeld de Tesla-autopiloot op de weg. Een oplossing die we aan het ontwikkelen zijn; de eerste testen zijn zeer veelbelovend.  Om al onze ambities nog sneller te realiseren, zijn we op zoek naar een support engineer die durft bij te dragen aan dit avontuur met een pragmatische aanpak en een hands-on mentaliteit. Je werkt als belangrijk schakel tussen ons technisch team, onze installatie partners en onze klanten. In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van het volledige installatie proces van onze hardware aan boord, het verbinden van de hardware met ons cloud platform en na het aansluiten voor het controleren van de juiste werking. Daarnaast werk je samen met het technische team bij het selecteren en ontwikkelen van nieuwe hardwarecomponenten en het verbeteren van de huidige hardware. 

BEN JIJ DE TEAMSPELER DIE WE ZOEKEN MET…

●      Brede en actuele kennis op het gebied van (binnen)scheepvaart

●      Actuele kennis van (scheeps)elektronica en connectiviteit

●      Goede communicatieve en sociale vaardigheden

●      Resultaatgerichte werkhouding en een gezonde commerciële drive

●      MBO diploma in elektrotechniek of gelijkwaardig

●      Vloeiend Nederlands en Engels taalgebruik

WAT BIEDEN WIJ?

●      Een marktconform salaris passend bij jouw kennis en kunde

●      Een kick-ass kantoor in Rotterdam

●      Uitdagende en coole projecten begeleiden 

●      De mogelijkheid om zakelijke impact te creëren

●      Bijdragen aan de ontwikkeling van innovatieve en complexe toepassingen

 ●      Bijdragen aan het (semi-)autonoom maken van schepen 

●      Werken met de meest recente en coolste platforms

 ●      Kick-ass collega’s die dit avontuur al begonnen zijn 

Wie is Shipping Technology?

Wat krijg je als je ondernemerschap in de binnenvaart combineert met een toonaangevende kunstmatige intelligentie bedrijf? Shipping Technology!Wat begon als een proof of concept project is voortgezet als startup en richt zich nu op het ontwikkelen van innovaties in de maritieme sector. Onze uiteindelijke doel is om schepen (semi-)autonoom te laten varen, een sterke ambitie en geen science fiction gezien het feit dat onze testschepen al autonoom varen. Aangezien we worden gefinancierd door meerdere toegewijde (founding-) partners en we al een gretig team hebben, is de volgende fase aangebroken. Tijd om te groeien en ons nog sneller te ontwikkelen!  De ST BRAIN is het eerste product dat Shipping Technology heeft ontwikkeld. De vloot aan schepen welke allemaal zijn aangesloten op een ST BRAIN groeit snel. Misschien nog spannender is dat een verscheidenheid aan A.I. applicaties op basis van de verzamelde gegevens zijn ontwikkeld en nu al draaien op ons basisproduct, de ST BRAIN. Zo hebben we al een applicatie gelanceerd die de vaarroute van een schip voorspelt en alles wat er zich afspeelt op die route. Als er een gevaarlijke situatie dreigt, waarschuwt de ST Collision Detection applicatie om aanvaringen te voorkomen. Daarnaast willen we dit jaar nog een applicatie lanceren die het mogelijk maakt een schip autonoom over de vaarweg te laten varen. Vanzelfsprekend belangrijke toepassingen in onze roadmap naar (semi-)autonome scheepvaart. Uiteraard zijn er al veel meer applicaties; zoals bijvoorbeeld de ST Footprint, een populaire in deze tijd. Voor een algeheel overzicht check je onze productpagina via: shippingtechnology.com We zitten vol ideeën om bij te dragen aan een slimme scheepvaart, in combinatie met slimme havens. “Vaar jij met ons mee?”

Vacancy details

Apply now